Gerincterápia teljesen másképpen
   Menü

AkcióFacebookKéptár

A médiatárban néhány fotóval és videóval próbálom meg szemléltetni a gerincben végbemenő folyamatokat, s a különböző behatások eredményit. Ismételten kijelentem, hogy egy egészséges gerinccel sok mindent szabad tenni, amit egy sérült (porckorongsérves) gerinccel nem! A médiatár sok elemét saját magam készítettem, melynek tartalma is folyamatosan bővülni fog. Remélem a fotókon keresztül sikerül megérteni, hogy mi is az a gerincsérv, és mit tehetünk ellene!

A kezdet! 6 évesen megtettem az első lépésemet gerincsérvem felé vezető úton. Beültem az iskolapadba..... és ültem és ültem, még vagy 20 évig, fegyelmezetten, kék köppenyben, de még hátratett kézzel. Köszönöm az oktatásrendszernek! Feltételezem mindeki így kezdte, aki most ezt a weblapot olvassa. Tehát az első lépést sajnos mindannyian megtettük!
Ha már gerincem.hu, akkor lássuk az én gerincem!

A lenti fotókon saját gerincem CT és MR felvételeit mutatom be 2009-es és 2014-es állapotában függőleges és viszszites metszeti képekben. A viszintes metszeten zöld szinnel jelöltem meg a normál prorckorong alakját és pirossal deformált alakját.
A képek között látható jelentős eredményt saját módszereimmel és eszközömmel a Spine Trainer gerincpaddal ( 6-8 hónap alatt) értem el!!! Gyakorlatilag megszüntek a sérvek és a porckorongok többsége is jelentősen megvastagodott. Szerényen megjegyezném, ilyen eredményt hitelesen bizonyítani tudó emberrel az elmúlt 12 évben nem találkoztam!


A következő fotókon egy kevésbé szerencsés 30 éves barátom szörnyűséges gerinc MR felvételeit mutatom be, mellete szemléltető ábrákkal. A fotókon jól látszik a kiszakadt porckorong és kifolyt nucleus, de jól látszanak az erősen degenerált csigolyák is.Az alábbi fotósorozat kiválóan mutatja az egészséges (2. kép) és a folyamatosan leépülő, kiszáradó porckorongok állapotát. A 4. és 5. képeken már jó látszódnak a belső szakadások, melyeket fokozhatját a túlzott nyújtások, például a gravitációs eszközök használata !A következő fotósorozat a már előzőleg említett libikóka hatást mutatja. Ennek hatásaként az egyirányú statikus terhelésnek a köszönhetően deformálódik el a porckorong, s eredményeképpen alakul ki a sérv. A nucleus ide-oda nyomódik, majd végül kifolyik.


1900-as évek gerickezelési módok:

A fotókon az 1900-as évek eleji és a 2000-es évek eleji modern gerinckezelési módokat, próbálkozásokat láthatjuk. Nos látható, hogy közel 100 év alatt sem fejődött túl sokat a tudomány az adott kérdésben, csupán formálisan és anyagiasan. A lényeg, hogy egyik sem tökéletes, inkább csak próbálkozás a probléma orvoslására (staikus nyújtás), viszont már régen is tudták, hogy nem a szike lesz a megoldás!


2000-es évek eleji modern gerickezelési módok:
Trakciós és dekompressziós gépek. Passzív nyújtó gépek.


Hogyan lehet nyaki sérvet szerezni a például a konditeremben?

A lenti fotósorozaton azt mutatom be, hogy hogyan lehet nyaki sérvet szerezni a például a konditeremben, vagy a számítógép mellett görnyedve. Aztán néhány szerencsétlen próbálkozás, hogyan próbálják meg orvosolni a nyaki gerincszakaszt statikus széthúzással (helytelenül), ami akár többet árt majd, mint használ.

A bal oldali fotón a már említett gravitációs állványt láthatjuk, amit egy sérvesnek TILOS használni. Ezek a gyakorlatok túlterhelik a sérült gerincet, izmokat, a szalagokat, a szemet és az agyat!

Így néztem ki az egyik alkalommal a gravitációs állvány 5 perces használatát követően. Beállt derék, félnyomorék állapot, 2 hét lábadozás!

Ezeken a fotókon pedig azt látjuk, hogy a mai modern orvostudomány hogyan oldja meg a gerinc, a porckorong és az instabilitással kapcsolatos problámákat, nényány titánium csavar és némi merevítő anyag felhasználásával, senkinek sem ajánlom, hogy ideáig jusson...

Az alábbi képeken különleges diagramokat láthatunk, egyet az emberi és néhány hasonló állati gerinc csigolyánkénti rotációs képességéről, valamint különböző poziciókban a porckorongokra jutó terhelésekről.

A fotókon gerincpusztító kényelmes és kényelmetlen tartáshelyzeteinket szemléltetem. Rettentően ártalmasak! Itt is kihangsúlyozom, hogy a ma oly divatos okostelefonok, táblagépek, laptopok órákig való nyomkodása, nézése hamar nyaki és lumbális gerincsérvhez, valamit egyéb igen komoly egészségkárosító hatásokhoz vezetnek!!!

Ezeken a képeken néhány afrikai őslakos látható, ahogyan messzire elkerülve a civilizációt, egészséges gerinccel cipelnek hatalmas terheket a fejükön, fittyet hányva a civilizált ember gerincproblémáira.

A fotókon az látható milyen siralmas eszközökkel próbálkozik az egészségügy a gerincbetegségek területén, ahelyett hogy a megfeleő mozgásformákkal és eszközökkel gyógyítaná a gyógyulásra hajlandó beteget.

A fenti fotókon látható a helyes és a helytelen testartások közötti különbség. Meg sem kell az illetőt kérdezni, hogy mi baja a gerincének a tartásáról messziről is látszik.

Ezen a fotókon egy kiváló összefoglaló abrát láthatunk arról, hogy a gerincünk belsejében futó idegszálakra ható gerincproblémák, milyen típusú panaszokat vagy betegségeket idézhetnek elő. Mindenki figyelmébe ajánlom, sok-sok betegség eredetére derülhet fény, ha figyelmesen áttanulmányozzuk.

Az alábbi fotókon két peldaképemet tettem fel, hogy nyomatékosítsam mindenkiben azt, hogy gerincünk igen könnyen mesérülhet! Még ezek a rendkívüli sportolók ( jobbomon Csatári Ervin bajnok testépítő) és a világhírű Bruce Lee is átestek egy-egy igen súlyos gerincssérülésen. Még az ő gerincük sem volt sérthetetlen.