Fűzy Pilates

Kinek ajánljuk a Pilatest?

Természetesen kortól és nemtől függetlenül mindenkinek, hiszen nem tudnánk meghatározni egyetlen olyan korcsoportot vagy élethelyzetet sem, amelyben ne lenne nagyon hasznos, testnek-léleknek egészséges a Pilates mozgásforma. Ha azonban valaki ideális testedzési módot keres magának és nem tud választani a sokféle javaslat, reklám, baráti jó tanács hallatán – annak szívesen segítünk végiggondolni, miért lenne számára megfelelő a Pilates.

Pilates

A Pilates tornáról rengeteg információ található a neten. Ezért mi rövidre fogjuk. A gerincpanaszok legtöbbsége a meggyengült mélyizmoknak tudható be. Ezek fejlesztése viszont nem egyszerű feladat. Ebben segít a egy zseniális szakember gyakorlatrendszere, melyet Pilates tornának hívnak. Elsősorban a hát- és gerincpanaszok, reumatikus és ízületi betegségek esetén jelent hatékony segítséget, de rendszeres gyakorlással erős, törzsizomzat is felépíthető a gyakorlatok alkalmazásával. A speciális feladatok révén a has-, far- és csípő tájék átformálható, feszessé tehető.

A pilates gépek célja más, mint talán elsőre hinnénk. Nem az a cél, hogy egyre nagyobb ellenállást adjon, hanem ellenkezőleg, egyre kisebb segítséget ad, hogy végül segítség nélkül, saját testsúllyal tudjuk a gyakorlatokat elvégezni. Bizonyos helyzetekben könnyítik a helyes testtartás és a megfelelő mozdulatsor elvégzését. A gyakorlatoknál labdát, illetve súlyokat, esetenként szalagokat is használunk.

fűzy