Magamról

Oláh Viktor, mérnök-feltaláló, gerincterapeuta,
Pilates- és sportedző vagyok.
Röviden csak a “Gerincmérnök”

 Kedves gerincbajos sorstársak!

Sok szakmám közül, az eredetit tekintve villamosmérnök vagyok a nem létező “gerincsérvesek klubjának” oszlopos tagja.
A sors furcsa fintoraként éveket dolgoztam olyan gyógyszergyárakban, ahol többek között derék és hátfájásra alkalmazott izomlazító és fájdalomcsillapító gyógyszereket is készítettek. A gerinctáji problémáim 26 éves koromban kezdődtek, (azelőtt azt sem tudtam, hogy ilyen létezik a világon). Reggelente gyorsan múló fájdalmaim voltak, melyek 1 éven belül a “becsípődésnek” nevezett tünetig és a teljes mozdulatlanságig fajultak. Évekbe telt mire a mai egészségügyi rendszerben sikerült egy CT vizsgálatig jutnom. Ekkor derült ki számomra az, amitől akkor már tartottam. Porckorongsérvem lett, több is! Ekkor egy világ omlott össze bennem. Később nem csak a világ, hanem rendszeresen a gerincem is összeomlott.

 Megelégeltem a hatástalan gyógyszereket, gyógyvizeket, gyógytornákat, gyógykezeléseket, mert nem GYÓGYítottak meg. Némelyik kifejezetten ártott.

Életemben egy 180° fokos fordulatot véve úgy döntöttem, hogy nem leszek tovább egy multi cég biorobotja és senki kedvéért nem leszek rokkant. Sokgyermekes apukaként nem várhattam a csodát tétlenül. Felhagytam a számítógép előtt gubbasztó, gerincgyilkos munkámmal, s a megszerzett tudásomat tovább gyarapítom. Egy közel 3000 éves csodás, s rendkívül hatásos kínai mozgásformát, a testépítés és a Pilates torna fortélyait elsajátítva döntöttem el, hogy gerincterapeuta leszek és saját gerincterápiás stúdiót nyitok.

Megtettem!

Több gerincgyógyászati eszközt is fejlesztettem, melyeket sikerrel alkalmazunk több éve. A Gerincem.hu-t és a stúdiót, az országos stúdióhálózatot, s a milliós nézettségű YouTube csatornámat azért hoztam létre, hogy tudásom és tapasztalatom dióhéjban megoszthassam sorstársaimmal, bízva abban, hogy így is segítséget adhatok.

Tapasztalat

Gerincproblémáim úgy 20 éve kezdődtek. Azóta nem telik el nap, hogy ne olvasnék vagy kutatnék közel egy órát a témában. Ezt összegezve többet foglalkoztam a gerinc kérdésével, mint azzal nyolc egyéb szakmám megtanulásával. Természetesen nem csak olvasgatok a témában, hanem írogatok is. Több iskolát jártam és járok jelenleg is ki a gerinckezelést illetően. Saját gerincemen komoly eredményeket elérve alkottam meg a Spine Trainer eszközöket, melyek immár mások egészségét segítik a speciálisan felszerelt stúdiómban. Több éve végzek Pilates és WuShuang DaoYin gerinctorna gyakorlatokat, s tanítok másokat.

Jótettem. Egy a sok közül…

Iskolák, önéletrajz

2017-től folyamatos Fűzy PilatesTM Institute, Pilates talaj, Pilates kiseszköz, Pilates szék, Pilates refomer képzések
2014-2015 Fitness School – Fitnesz és Testépítés Sportedző – OKJ bizonyítvány
2013 Kínai Gyógymódok Akadémiája – WuShuang mozgás és gerincterapeuta
2008 Elektronikus és mechanikus vagyonvédelmi rendszer tervező-szerelő – OKJ bizonyítvány
2003 Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló – OKJ bizonyítvány
1997-2001 Miskolci Műszaki Egyetem Folyamatirányítási Szakirány – Villamosmérnöki diploma
1993- 1996 Baross Gábor Szakközépiskola – Szakközépiskolai érettségi bizonyítvány
1990-1993 Beregszászi Pál Ipari Szakközépiskola és Szakiskola – Elektroműszerész – OKJ bizonyítvány

Oklevelek

sportedzo

Sportedző ( fitness-testépítés)

2015-ben végeztem sportedzőként fitness-testépítés szakirányon a Bibarc Tünde Fitness School-ban. Ezzel az OKJ-s bizonyítvánnyal újabb szakmát szerzvzem a gerincterápia, a testépítés és a fitness világában.

gerinc

WuShuang DaoYin Gerincterapeuta

A WuShuang DaoYin ( mesterem Balogh Attila saját védjegyzett tudása), amit 2013-ban a Kínai Gyógymódok Akadémiáján megszerzett tanúsítványom. A hagyományos kínai gyógyászat egyik leghatékonyabb módszere a mozgásterápia. Ennek a gerincre vonatkoztatott ágazata a DaoYin gerincterápia.

mozgás

WuShuang DaoYin Mozgásterapeuta

A WuShuang a mesterem (Balogh Attila saját védjegyzett tudása) 2013-ban a Kínai Gyógymódok Akadémiáján megszerzett tanúsítványom. A hagyományos kínai gyógyászat egyik leghatékonyabb módszere a mozgásterápia. A mozgásterápia magába a foglalja a gerincterápiás és a meridiánokat stimuláló tornát is.

diploma

Villamosmérnöki Oklevél

2001-ben végeztem el a Miskolci Műszaki Egyetem gépészmérnöki karán, a villamosmérnöki szakot. Itt a folyamatirányítási szakirányt választottam, mely jelentősen meghatározta érdeklődési irányomat.

Innováció

orvosi

A közel 3000 éves kínai kultúra és a hatalmas tudás előtt fejet hajtva jelentem ki azt, hogy igencsak helye van a mai modern eszközöknek, módszereknek is a különféle terápiákban. Ezer meg egy olyan találmány van a világon, ami sok-sok ember életét vagy egészségét mentette meg és segíti őket egy boldogabb élethez.

Ezt a tényt felölelve döntöttem el, hogy én is leteszek valamit tudomány asztalára. Jelenleg három szabadalmaztatott találmányom van.

Egy prevenciós és két rehabilitációs célra. De ez még csak a kezdet. Igazából nincs olyan hét, hogy valami okos dolog ne pattanna ki a fejemből.

Terveim, között szerepel két újabb találmányom levédetése, s későbbi piacra juttatása, de jelenleg a meglévőket szeretném kellő mértékben támogatni, azért, hogy minden érdeklődő számára elérhető legyen.

 

A Spine Tariner System®  2015-ben megkapta az Orvostechnikai Eszköz minősítést, mely garancia a minőségre! Valamint 2019-ben a szabadalmi bejegyzést is!
OlahViktor

Tervek, célok, küldetéstudat

Tervem az, hogy stúdióm, eszközeim megismertessem az érdeklődőkkel. Aki nyitott az új és a nagyon régi módszerekre azoknak szívesen segítek. „ne féljünk az újtól, mert az jót hozhat nekünk”

A 3000-éves kínai gerinctorna legalább olyan új nekünk, mint a Spine Trainer eszközök.

Akkor most mi az új, s mi a régi? Egy szónak is száz a vége reményim szerint hamarosan ismert és közkedvelt eszközök és módszerek lesznek a gerincterápiában az általam megalkotottak.

Célom az, hogy a szülőkön át eljutva a gyerekekig, megértessem velük, hogy gyerekkorban megy tönkre a gerincünk, tehát ott kell megelőzni a bajt is.

Hamarosan egy könyv és egy DVD is kikerül a kezeim közül, ezzel segítve a tudás tovább adását.

Filozófia, nézet

Filozófiám az, hogy „ Ha tudsz segíts másokon, s ha segíteni nem tudsz legalább ne árts nekik”

Az gondolom, hogy az ilyen jellegű hozzáállással lehet egy jobb világ, s több boldogabb ember.

Nagyon érdekes tény az, hogy míg egészségesek vagyunk szaladunk, rohanunk egymás mellett, majd amikor jönnek a gondok, milyen gyorsan eszünkbe jutnak azok az emberek, akiktől a segítséget várjuk, de az ellőtt az eszünkbe sem jutottak.

Egy biztos: „ az egészség önmagában nem minden, de a minden egészség nélkül semmi!” ezt ajánlom mindenki figyelmébe sok-sok szeretettel.

Média megjelenések

Hogyan lettem Gerincmérnök?

Interjúm az Európa rádióban

NŐK Lapja cikk

Elismerő cikk a Hajdú-Bihari Naplóban